Портал РТЦГ
08/09/2021 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шоћ: Евентуалне смјене у сектору безбједности не могу угрозити правни систем

Шоћ наводи да су са правног аспекта забрињавајуће спекулације да је било одбијања послушности у сектору полиције и безбједности, те да треба,у складу са законом, такве службенике санкционисати

Евентуалне смјене у сектору безбједности, које, како наводе бројни медији, најављује премијер Здравко Кривокапић, не могу угрозити правни систем и поредак уколико се смјене спроводе законито, рекао је Радију Црне Горе правни аналитичар и адвокат Драган Шоћ, преноси портал РТЦГ.

-Све што се дешава у оквиру правног поретка само по себи не би требало да буде негативно по унутрашњу стабилност Црне Горе, па ако дође и до смјена унутар полиције, ако се то уради на правно ваљан начин и аргументује се према јавности, не видим разлог за било какву нестабилност-рекао је Шоћ.

Шоћ наводи да су са правног аспекта забрињавајуће спекулације да је било одбијања послушности у сектору полиције и безбједности, те да треба,у складу са законом, такве службенике санкционисати.

-Када се пак ради о томе да је неко евентуално одбио послушност у складу са законитом хијерархијом у полицији, а посебно ако се то десило у критичним ситуацијама, каква је била ситуација на Цетињу, такво одбијање је негативно за безбједносни сектор. Поставља се питање да ли се ми можемо поуздати у те људе који би требало да штите закон и безбједност свих. Ово није само безбједносно и правно питање, већ и политичко. Међутим, те људе треба санкционисати, ако су направили било какву повреду дужности, адекватном казном која је посљедица такве повреде- закључио је Шоћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:10