Спајић / Фото: Гов.ме
24/08/2021 u 20:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић жели да удоми мачка Гвида

Гвиду не треба експертски уговор, радиће пробоно, поручују из НВО Спас

Министар финансија Милојко Спајић саопштио је да ће удомити мачка званог Гвидо у свом кабинету.

Спајић је то саопштио након акције невладине организације Спас која је на друштвеним мрежама покренула акцију Владин љубимац.

Ова организација подсјетила је министра да су у његовој надлежности рањиве категорије, а пошто ту спадају и бездомне животиње. Спајић је поставио питање да ли Гвида могу смјестити у његовој канцеларији и да ли мачке могу преживјети у таквим условима. 

- Наравно да могу. Наше животиње су смањивале стрес запосленима у неким организацијама, па је вријеме да пробамо и са државним институцијама- казали су из Спас-а. 

image
Фото: Инстаграм

Спајић је на то одговорио да ће се његов кабинет огласити по том питању. 

image
Фото: Фејсбук, НВО Спас

- Гвиду не треба експертски уговор. Радиће пробоно- нашалили су се из Спас-а. 

Из ове организације су казали да за проблеме бездомсних животиња нема системског рјешења и да зависе од емпатије људи.

- Позивамо Спајића да, заједно са осталим члановима Владе, нађе рјешење за многобројне проблеме са којима се ове животиње суочавају, те да промовише удомљавање бездомних и нерасних паса и мачака. Вољели би, када би врата свог дома и срце, отворили за мачића Гвида и тиме дали примјер и покренули емпатију код других према бездомним животињама. Рођен је на улици, често су он и његова мајка и браћа малтретирани. И даље има ожиљке на леђима од поливања неком течношћу. Живот на улици му је однио вид на једно око. С обзиром да се хватате у коштац са тешком ситуацијом у земљи, вјерујемо да ће vам Гвидово стање бити "мачији кашаљ". Такође апелујемо на vас и на остале чланове Владе да нам одговорите на допис који смо vам, заједно са неколико других НВО, упутили у марту и на који никада нисмо добили одговор- казали су из Спаса. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:20