/ OTO: TWITTER UPRAVA POLICIJE CG
06/02/2023 u 10:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Specijalna jedinica Austrije posjetila Protivterorističku jedinicu

Posjeta je bila prilika da službenici Protivterorističke jedinice praktično prikažu dio sposobnosti i taktičkih protokola ove elitne jedinice policije

Predstavnici Specijalne jedinice policije Repubilke Austrije EKO Cobra boravili su u posjeti Protivterorističkoj jedinici Uprave policije.

- Posjeta predstavnika EKO Cobra bila je usmjerena na postavljanje prioriteta buduće saradnje između dvije jedinice i planiranje zajedničkih obuka na kojima će se razmjenjivati iskustva i znanja iz oblasti taktika specijalnih operacija.  EKO Cobra je najelitnija taktička formacija policije Republike Austrije, a koja je namijenjena za borbu protiv terorizma, rješavanje talačkih i drugih kriznih – visoko rizičnih policijskih operacija. Posjeta je bila prilika da službenici Protivterorističke jedinice praktično prikažu dio sposobnosti i taktičkih protokola ove elitne jedinice policije koji se primjenjuju u rješavanju kriznih situacija- navodi se u saopštenju policije.

Tokom ove posjete dogovorene su konkretne zajedničke obuke koje će biti realizovane tokom 2023. godine, a predstavnici EKO Cobra uputili su ekipi Protivterorističke jedinice poziv za učešće na njihovom najznačajnijem nacionalnom takmičenju CCA Cobra Competition Austria.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:25