/ foto: SAŠA MATIĆ
06/01/2022 u 16:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спроводити именовања и разрјешења у здравству сходно закону

Предсједница Скупштине Љекарске коморе Снежана Ћорац је истакла да су органи власти дужни да се суздржавају од преурањених закључака

Сва именовања и разрјешења у јавном здравственом систему морају се спроводити сходно закону и у поступку који гарантује достојанство свих, поручили су из Скупштине Љекарске коморе Црне Горе.

Они су, у реаговању поводом догађаја у Дому здравља Будва као и смјене епидемиолошкиње Милене Поповић Самарџић са мјеста начелника Одјељења за имунопрофилаксу Института за јавно здравље, навели да оштро осуђују јавну дискредитацију чланова коморе.

Предсједница Скупштине Љекарске коморе Снежана Ћорац је истакла да су органи власти дужни да се суздржавају од преурањених закључака и ставова према појединцима.

- Одлуке које доносе не смију изазивати сумњу јавности у непристрасност и оправданост њиховог доношења- навела је Ћорац у саопштењу.

Она је навела да чланови коморе, који тренутно обављају јавне функције, морају имати у виду да и за њих важи Кодекс медицинске етике и да је љекарски позив њихова примарна професија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:45