Са састанка / - са састанка
26/10/2021 u 18:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић: Многи технолози и иноватори из Њујорка спремни да нам помогну

- Поред дијељења знања, добрих пракси и експертизе, наши тимови ће међусобно сарађивати, гдје видимо велики потенцијал у даљем усавршавању наших службеника - написала је Срзентић на свом Твитер налогу.

Министарка јавне управе Тамара Срзентић током своје радне посјете Сједињеним Америчким Државама састала се са Џоном Паул Фармером, извршним директором за технологију Њујорка (НYЦ ЦТО), као и са Кетрин Бењамин, замјеницом извршног директора за дигиталне сервисе, а разговарали су о формалној сарадњи на пољу технологија и дигиталних сервиса.

- Удружујемо снаге и успостављамо партнерство са Њујорком на пољу технологија и дигиталних сервиса, а многи технолози и иноватори из Њујорка већ су спремни да нам се придруже на неким пројектима и помогну у даљем дигиталном развоју Црне Горе - навела је она.

Министарка је истакла да су саговорницу показали снажну вољу да формализују сарадњу и да постану наши партнери у даљем грађењу капацитета Канцеларије за дигиталне сервисе - Монтенегро Дигитал, покретању програма Дигиталне Академије и експанзији програма Сарадника у иновацијама.

- Поред дијељења знања, добрих пракси и експертизе, наши тимови ће међусобно сарађивати, гдје видимо велики потенцијал у даљем усавршавању наших службеника - написала је Срзентић на свом Твитер налогу.

Прије него што је постао ЦТО, Фармер је радио као виши савјетник за иновације у Бијелој кући у администрацији Барака Обаме, гдје је покренуо и водио програм сарадње Сарадника у иновацијама, како би привукао врхунске технологе и иноваторе у приватном сектору и довео их да своје знање дијеле и примјењују у Влади блиско сарађујући са јавним службеницима.  По узору на овај програм, покренут је и програм Сарадника у иновацијама у Министарству јавне управе, дигиталног друштва и медија. 

 - У наредном периоду, кроз сарадњу са ИЦТ заједницом, приватним и цивилним сектором настојаћемо да искористимо све полуге у Влади за изградњу бољих технологија, самим тим за пружање квалитетнијих услуга нашим грађанкама и грађанима -  навела је Срзентић.

Како је додала, желе да унаприједе наше капацитете на пољу истраживања, аналитике, квалитетне испоруке сервиса, паметне контроле ИТ трошкова, у чему ће, како је додала,  искуство технолошког тима и њихових лидера из Њујорка бити итекако важно.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 06:14