Срзентић у посјети САД / - ФОТО: твитер
23/10/2021 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић: Оснажити дjецу као лидере будућности

Свим дjевоjчицама и дjечацима у Црноj Гори морамо пружити шансу да дигиталне вjештине развиjаjу од раног дjетињства, и да у томе буду равноправни/е са своjим вршњацима из развиjених земаља, казала је Срзентић

Министарка jавне управе, дигиталног друштва и медиjа Тамара Срзентић током посjете Сjедињеним Америчким Државама одржала jе састанак са представницима УНИЦЕФ-а на коjем jе потврђена заjедничка мисиjа да се побољша квалитет живота и оснаже дjеца као лидери будућности, саопштено jе из тог ресора.

– Данас су дигиталне вjештине есенциjалне, а дигиталне вjештине у образовању ослањаjу се на снажан систем. Свим дjевоjчицама и дjечацима у Црноj Гори морамо пружити шансу да дигиталне вjештине развиjаjу од раног дjетињства, и да у томе буду равноправни/е са своjим вршњацима из развиjених земаља, а ми додатно радити на инфраструктури да би сваки дом имао приступ интернету – казала jе Срзентић.

image

Срзентић у посјети САД

- ФОТО: твитер

С тим у вези су, додаjе, разговарали о дигитализациjи у образовању и синергиjи jавног и приватног сектора.

– Такође, представила сам им концепт Дигиталне академиjе у Црноj Гори, за коjу ћемо добити њихову пуну подршку –навела jе министарка.

Срзентић jе казала како jе план да се приступ Уницефовоj глобалноj платформи за учење  "Леарнинг Пасспорт –у сарадњи са Министарством просвjете, науке културе и спорта, омогући своj дjеци у Црноj Гори.

– То jе нови ниво искуства у учењу, кроз дигитализовани наставни план и програм са уџбеницима коjи jос више оснажуjе ученице/ке и наставнице/ке – истакла jе министарка.

Изниjела jе своj приjедлог, коjи ће представити на сљедећем Савjету за права дjеце. 

 – Искористићу подршку УНИЦЕФ-а у диjелу развоjа Data Insights система, како бисмо изградили банку података, имали детаљне увиде и информациjе на бази коjих ћемо у сарадњи са цивилним и академским сектором развиjати боље политике, програме и сервисе за дjецу и младе људе. Ово ће бити jедан од моjих предлога на сљедећем Савjету за права дjетета – закључила jе Срзентић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:42