/ - Тамара Срзентић
15/11/2021 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Срзентић у званичној посјети Естонији

Срзентић је казала да је Естонија и у протеклој години пружала подршку Црној Гори у области дигитализације

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија, Тамара Срзентић, предводи црногорску делегацију која ће од данас до четвртка боравити у званчној посјети Естонији.

Из Министарства је саопштено да билатерални односи између Црне Горе и Естоније представљају примјер добре међудржавне сарадње и да их карактерише партнерство засновано на међусобном разумијевању и садржајној сарадњи.

Срзентић ће бити гошћа Министарства за економске послове и комуникације, гдје ће се састати са министром за предузетништво и информационе технологије Андресом Сутом и извршним директором за информационе технологије у Влади Естоније, Сим Сикутом.

- Срзентић ће са Сутом потписати Меморандум о разумијевању између два министарства о сарадњи у области дигиталне владе- наводи се у саопштењу.

Меморандум ће подразумијевати сарадњу Естоније и Црне Горе у области е-управе, дијељења добрих пракси, дизајна и развоја дигиталних услуга, изградње капацитета и инфраструктуре за дигиталну управу, као и усвајање нових технологија.

Такође, меморандум ће подразумијевати и повезивање Црне Горе са невладиним и приватним сектором Естоније у области дигиталног развоја.

Срзентић је казала да је Естонија и у протеклој години пружала подршку Црној Гори у области дигитализације.

Предстојећи сусрети су, како је оцијенила, прилика да се направи ретроспектива досадашње сарадње и идентификују конкретне заједничке акције у краткорочном и дугорочном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:48