/ -Фото: Твитер
02/08/2021 u 17:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стигла прва испорука Фајзер вакцина, контигенти ће стизати сваке недјеље

План је да до краја септембра буде испоручено 100.620 доза вакцина, док ће у четвртом кварталу бити испручено још 51.480 доза

Прва испорука од преко 150 хиљада доза Фајзер вакцина допремљена је данас у Црну Гору.

На подгоричком аеродрому контингент је дочекала министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић  и америчка амбасадорка у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Министарка је казала да је пристигли контингент први од укупно 152.100 Фајзер вакцина које ће долазити у Црну Гору континуирано током трећег и четвртог квартала

- До краја трећег квартала у Црну Гору стићи ће преко 100.000, тачније 100.620 Фајзер вакцина док ће у четвртом кварталу стићи 52 000 хиљаде Фајзер вакцина - појаснила је Боровинић Бојовић.

image
-Фото: Твитер

Она се захвалила америчкој амбасадорки у Црној Гори на солидарности и помоћи коју пружају током пандемије и позвала грађане на вакцинацију јер је, како је саопштила, вакцинација једини сигуран пут за заобилажење болнице, респиратора и најтежих исхода КОВИД19 инфекције.

Министаркином позиву за вакцинацију придружила се и амбасдорка Рајнке. 

- Kао пријатељи, партнери и савезници овој земљи, желим да нагласим да је вазно да се вакцинишете. То је добро за вас, ваше пријатеље,породицу, цијелу заједницу - поручила је америчка амбасадорка.

Она је похвалила напоре Министарства здравља и Владе Црне Горе у настојању да заштите здравље својих грађана и нарочито истакла важност данашње испоруке за оне који желе да се вакцинишу Фајзер вакцином.

Министарство здравља саопштило је да је обезбиједило 152.100 доза Фајзер и БиоНТех вакцина за грађане Црне Горе. Испорука вакцина одвијаће се у двије серије. Данашња испорука прва је у серији  планираних испорука која ће се одвијати на недјељном нивоу. План је да до краја септембра буде испоручено 100.620 доза вакцина, док ће у четвртом кварталу бити испоручено још 51.480 доза. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:54