/ Фото: Министарство здравља
10/06/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Студенти Медицинског факултета усавршаваће се у Француској

Меморандум о сарадњи потписала министарка Боровинић Бојовић

Студенти четврте, пете и шесте године Медицинског факултета у Подгорици добиће прилику да дио практичног знања стичу на француским факултетима, саопштено је из Министарства здравља. 

Меморандум о сарадњи, током радне посјете Француској, договорила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић са деканом Медицинског факултета Универзитета Парис Сацлаy, професором Дидиеом Самуелом.

Раније је Боровинић Бојовић са колегама у француском Министарству солидарности и здравља договорила и да дио црногорских специјализаната и субспецијализаната проведе од године до двије стажа у највећој болничкој групи у Европи АП-ХП (Ассистанце Публиqуе – Хôпитауx де Парис) са сједиштем у Паризу.

Подршку намјерама два министарства дао је и принц Никола Петровић Његош, с којим се министарка здравља срела током посјете Француској.

У разговору са министарком, принц Никола Петровић Његош најавио је да ће Фондација финансирати курс француског језика за све црногорске љекаре којима је, за стаж или праксу у Француској, потребан одговарајући ниво знања француског језика.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:21