/ Комора суспендовала Пајковић, Портал Дан
06/06/2021 u 20:14 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Суд и тужилаштво немоћни без адвоката у озбиљним кривичним предметима

Можда и овај мој поступак допринесе разрјешавању ове цијеле ситуације око Закона о фискализацији. Али, нико нема право да општи национални интерес подреди личном, казала је за портал Дан адвокат Мирјана Пајковић

Својим поступком показала сам управо колики је значај адвокатуре у правосудном систему Црне Горе. Колико су суд и тужилаштво немоћни без нас адвоката у озбиљним кривичним предметима. Можда и овај мој поступак допринесе разрјешавању ове цијеле ситуације око Закона о фискализацији. Али, нико нема право да општи национални интерес подреди личном, казала је за портал Дан адвокат Мирјана Пајковић.

Адвокатска комора суспендовала је Пајковићеву због, како је саопштено из те асоцијације, теже повреде дужности и кршења Kодекса професионалне етике адвоката.

Она се јуче, упркос штрајку адвоката, одазвала позиву Вишег тужилаштва да заступа Никшићанина Луку Kривокапића, осумњиченог за убиство суграђанина Матије Вујовића.

Пајковић објашњава да је случај прихватила на позив и молбу тужиоца јер су се људи организовали да штрајкују испред Центра безбједности Никшић, да „момка убију ако добије кућни притвор”.

- Да ли сте свјесни да сам ја помогла полицији и тужилаштву. Да ли је Министарство правде, које ћути, свјесно услуге коју сам им ја направила и гдје су да одреагују. Мене штите Влада и Министарство финансија, што мени не треба. Ово није политичка игра – истиче Пајковићева.

Нада се гласу разума у Комори

Пајковић је огорчена на реакцију колега и сматра да је оваква одлука Адвокатске коморе изнуђена и да нису схватили значај и озбиљност ситуације. Жали што је дошло до овакве ситуације и очекује да ће се у наредном периоду јавити глас разума у Комори јер сматра да може да да велики допринос адвокатури у Црној Гори.

- Шта је онда адвокатура, за које се право ми онда боримо. Да ли Закон о фискализацији може да буде изнад јавног реда и мира и правног поретка Црне Горе. Онда ја прихватам да не будем адвокат – закључила је адвокатица Мирјана Пајковић.

Колеге је оптужују да није добар адвокат и да је радила супротно интересу клијента, и да би он сад био на слободи.

- Он сад не би био у животу да се нисам ја појавила, а сад сам ја принуђена да мене полиција прати. Кад протекне тих мјесец дана притвора тај дечко може да буде пуштен на слободу и можда му прва реакција буде да се разрачуна са мном – објашњава адвокатица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:20