/ - илустрација архива дан
25/01/2022 u 20:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Судски савјет интервјуисао кандидате за судије Управног суда

Савјет је донио одлуку да се за кандидате за судије изаберу: Вељко Вујовић и Ивана Дурковић , а за кандидате за судије Привредног суда изаберу: Нина Јововић, Марија Аџић и Филип Вујошевић

На II сједници Судског савјета, Савјет је спровео интервју са оним кандидатима за избор двоје судија Управног суда Црне Горе, који су по јавном огласу број: 01-5616/21 од 30.08.2021. године, на тестирању остварили више од 60 бодова на писаном тесту.

- По истом основу спроведен је интервју и са кандидатима за избор троје судија Привредног суда Црне Горе, по јавном огласу број: 01-4557/21 од 29.06.2021. године. Након спроведене законске процедуре, а на основу Ранг листа, Савјет је донио одлуку да се за кандидате за судије Управног суда изаберу: Вељко Вујовић и Ивана Дурковић , а за кандидате за судије Привредног суда изаберу: Нина Јововић, Марија Аџић и Филип Вујошевић- наводе у саопштењу.

Сагласно члану 64 Закона о Судском савјету и судијама, изабрани кандидати ће бити упућени на иницијалну обуку у Центар за обуку у судству и државном тужилаштву, у трајању од најмање три мјесеца за Управни суд, односно шест мјесеци за Привредни суд.

- Савјет је констатовао престанак судијске функције Љиљани Караџић, суткињи Основног суда у Никшићу, због испуњавања услова на старосну пензију. На сједници је дато мишљење на број утврђених радних мјеста у Предлогу Правилника о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Основног суда у Колашину- наводе у саопштењу.

Савјет је утврдио да Љиљана Шошкић, суткиња Управног суда Црне Горе и Дијана Драгишић Радојевић суткиња Основног суда у Подгорици испуњавају услове из члана 33 став 1 и 2 Закона о Центру за обуку у судству и Државном тужилаштву за менторе, и допунио Листу ментора из реда судија ових судова.

Донијета је одлука о расписивању интерног огласа за попуњавање по једног слободног судијског мјеста добровољним трајним распоређивањем у основне судове у Подгорици и Херцег Новом, након што је измијењен План слободних судијских мјеста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

15. maj 2022 21:04