/ Виши суд - илустрација
10/06/2021 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судски савјет: Изабрани чланови Комисије за полагање правосудног испита

Донијета је одлука да се за избор још два замјеника члановима назначене комисије упути нови јавни позив

На тринаестој сједници Судског савјета, Судски савјет је на основу члана 32 став 6 Закона о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту обавио интервју са кандидатима који су се пријавили на јавни позив за избор чланова и замјеника Комисије за полагање правосудног испита.

- На јавни позив пријавили су се: Наташа Божовић, Весна Јочић суткиње Врховног суда Црне Горе; Миленка Жижић, Драгиша Ракочевић, Невенка Поповић, Катарина Ђурђић, Сека Пилетић, судије Апелационог суда Црне Горе; Зоран Шћепановић, Миодраг Пешић, Драгоје Јовић и Ана Вуковић, судије Вишег суда у Подгорици. Након размотрених пријава и обављеног интервјуа за одређивање пет чланова Комисије за полагање правосудног испита и њихових замјеника одређени су: Весна Јочић, Наташа Божовић, Миленка Жижић, Ана Вуковић и Миодраг Пешић за чланове. За замјенике судијама Пешић, Жижић и Вуковић одређени су Невенка Поповић, Драгоје Јовић и Катарина Ђурђић- саопштено је из Судског савјета.

Донијета је одлука да се за избор још два замјеника члановима назначене комисије упути нови јавни позив. На данашњој сједници Савјет је констатовао престанак функције Зорану Смоловићу, судији Апелационог суда Црне Горе, на лични захтјев. На сједници су дата мишљења на број утврђених радних мјеста у Приједлогу Правилника о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији основних судова у Бијелом Пољу, Плаву и Улцињу.

- Судски савјет је на основу члана 57 и 61 Закона о јавним извршитељима предложио за члана и замјеника Првостепене дисциплинске комисије из реда представника основних судова Милену Матовић, суткињу Основног суда у Подгорици за чланицу и Ирену Шофранац Недовић, суткињу истог суда за замјеницу. Такође, за једног члана и замјеника Другостепене дисциплинске комисије из реда представника Врховног суда Црне Горе, Савјет је предложио Весну Вучковић, за чланицу и Радојку Николић за замјеницу- речено је из Савјета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:05