/ - Фото: Илустрација Дан архива
02/11/2021 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судски савјет: Извршена идентификација кандидата за избор судија за прекршаје

Са 27 кандидата који су сходно законској процедури остварили потребан број бодова на тестирању обављен је интервју

На 23. сједници Судског савјета, одржаној извршена је идентификација кандидата за избор десет кандидата за судије судова за прекршај, који су радили тест 29. септембра. Са 27 кандидата који су сходно законској процедури остварили потребан број бодова на тестирању обављен је интервју, као и са два кандидата који нијесу полагали тест јер имају оцјену на правосудном испиту.

- Након спроведене законске процедуре, а на основу ранг листе, на наставку сједнице, која је одржана данас, Савјет је донио одлуку да се за кандидате за судије судова за прекршаје изаберу: Ана Драговић, Ива Попивода, Ивана Перовић, Маја Распоповић, Нина Гањола Мугоша, Раде Зарубица, Сабина Цановић, Магдалена Мијић, Анка Кекић и Милена Медојевић. Сагласно члану 59 Закона о Судском савјету и судијама, изабрани кандидати ће бити упућени на иницијалну обуку у трајању од девет мјесеци у Центар за обуку у судству и државном тужилаштву- наводе у саопштењу.

Савјет је по интерном огласу за трајно добровољно распоређивање једног судије, донио Одлуку да се Тања Видић суткиња Основног суда у Херцег Новом распореди у Основни суд на Цетињу.

- Савјет је констатовао престанак судијске функције Зори Марковић, суткињи Суда за прекршаје у Подгорици, на лични захтјев и уједно донио Одлуку о измјени Плана слободних судијских мјеста. На основу већ утврђене оцјене током иницијалне обуке, Савјет је донио одлуку о избору и распоређивању Неда Јовановића за судију Суда за прекршаје у Подгорици- навекли су из Савјета.

На сједници је дато мишљење на број утврђених радних мјеста у Предлогу Правилника о измјени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Основног суда у Пљевљима.

- Разматрајући допис Центра за обуку у судству и државном тужилаштву поводом анализе потреба за обукама, Савјет је сходно својој надлежности разматрања питања која су од значаја за стручно усавршавање судија, утврдио теме које ће кандидовати за годишњи програм обука за наредну календарску годину. саопштено је након сједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:18