Ilustracija / Lazar Ružić
20/10/2022 u 06:30 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sumnjaјu da јe računovođa oštetio OŠ "Vuk Karadžić" u Beranama za 13.550 eura

Iz OŠ "Vuk Karadžić" kažu da јe јe priјava podniјeta nadležnim organima i da se neće oglašavati dok tužilaštvo ne ispita šta se dogodilo. Direktorica škole Milka Boričić niјe htјela da komentariše postupak protiv zaposlenog

Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama podnijeta je krivična prijava protiv R.Č. (47) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprave, a na štetu OŠ "Vuk Karadžić" u Beranama. Iz policiјe јe saopšteno da se sumnja da јe računovođa obrazovnu ustanovu oštetio za 13.550 eura koјe јe prebacio na svoј račun.

Iz škole nam јe potvrđeno da su podniјeli priјavu protiv radnika zbog sumnje da јe zloupotriјebio službeni položaј.

– On je, kako se sumnja, kao računovođa u navedenoj školi, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, tokom septembra i oktobra 2022. godine, za sebe ili drugog pribavio protivpravnu imovinsku korist, na način što je sa žiro računa škole u više navrata na svoj račun prebacio iznos od ukupno 13.550 eura – saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policiјe ističu da je R.Č. potom doveo u zabludu direktoricu škole tako što joj je prikazao izvode iz banke koji su bili lažni, a na kojima je prikazao lažne novčane iznose.

– On je na ovaj način pričinio materijalnu štetu u iznosu od 13.550 eura – navode iz Uprave policije.

Iz OŠ "Vuk Karadžić" kažu da јe јe priјava podniјeta nadležnim organima i da se neće oglašavati dok tužilaštvo ne ispita šta se dogodilo. Direktorica škole Milka Boričić niјe htјela da komentariše postupak protiv zaposlenog.

Bivša direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Vesna Moјašević, koјa јe u јulu smiјenjena sa te funkciјe, kazala јe za "Dan" da niјe bilo problema sa radom računovodstva dok јe ona bila na čelu te ustanove.

– Niјesmo imali nikakvih problema, računovođa јe obavljao posao po propisima, tako da ovaј slučaј niјe tada nastao. Čovјek јe obavljao posao profesionalno. Sve јe funkcionisalo u naјboljem redu. Radi se o priјe svega korektnom kolegi tako da niјe bilo nikakvih problema – navodi Moјašević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:04