Рожаје / - В-Ра.
27/07/2021 u 15:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Супруга реиса Рифата Фејзића нова в.д. директорица ОШ “Мустафа Пећанин” у Рожајама

У рожајама постављено вршиоци дужности директора школа и вртића

У основним и средњим школама у Рожајама постављени су нови вршиоци дужности директора, након што је министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић разријешила све досадашње руководиоце у образовним установама широм Црне Горе, пише портал Стандард.

Нова в.д. директорица Гимназије ”30. септембар” у Рожајама је Неџмија Лукач др педагогије, коју је на ту позицију предложила Странка правде и помирења (СПП) на челу са Хазбијом Калачем.

В.д директора ЈУ Средње стручне школе је Есад Сутовић кадар ГП УРА.

В.д. директорица Основне школе ”Мустафа Пећанин” је дугогодишња замјеница директора исте школе Изета Фејзић, иначе супруга реиса ИЗ у Црној Гори Рифата еф. Фејзића.

Према информацијама које посједујемо, ова школа ”припала” је Демократској Црној Гори, а према ријечима упућених они нијесу имали свог кадра из овог града за ту позицију.

В.д директора ЈУ ОШ ,,Братство-јединство“ која се налази у мјесту Скарепача у Рожајама, је професор географије Маринко Радевић, кога је на то мјесто предложила Социјалистичка народна партија (СНП).

В.д. директора ЈУ ОШ ”25. мај” је професор историје Сенад Тахировић, истакнути члан Демократске Црне Горе.

В.д. директора ЈУ ОШ “Буковица” Рожаје, је Кадаиф Шутковић, док је в.д. директорице дјечјег вртића ЈПУ “Бошко Буха” учитељица Муамера Бузговић коју је према нашим сазнањима на то мјесто делегариала УРА.

У Основнаој школи “Доња Ловница” за вршиоца дужности директора постављена је Хајрија Муковић, такође кадар УРА-е.

Како сазнајемо, ГП УРА по расподјели унутар владајућих коалиција припале су Средња стручна школа, вртић Бошко Буха и основна школа у мјесту Ловница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:29