/ ILUSTRACIJA: Ž.B.
19/10/2022 u 08:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra protest policije: Traže prijem kod Abazovića

Zbog ogromnog nezadovoljstva sopstvenim materijalnim statusom i položajem koji zauzimaju u društvu policijski službenici su se odlučili da uličnim protestom iskažu svoje stav

Nezavisni sindikat Uprave policije saopštio je da će sjutrra održati protest.

- Potpuni izostanak razumijevanja, lažna i prazna  obećanja i ignorantski odnos resornog ministra natjerali su policijske službenike da svoja prava traže na ulici. Deklarativna spremnost da se pomogne  službenicima policije ne znači nam baš ništa. To ne može da se namaže na hljeb i da djetetu za doručak. Prosto, od   obećanja se ne živi. Ne treba nama niko da priča  kako je ponos  nositi uniformu  i služiti   svom narodu.  Znamo mi to mnogo bolje jer naš ponos traje 20,30 i više godina. Nikada ovoj državi i ovom narodu nismo niti ćemo okrenuti leđa. Razlika izmedju nas koji se  ponosimo uniformom i onih koji o tom ponosu samo pričaju je ta što smo mi navikli na teški rad i odricanje dok su oni navikli na jeftini populizam i demagogiju. Vrijeme je da se ovaj drugi oblik ponašanja mijenja iz korijena- saopštio je predsejdnik sindikata Igor Rmandić.

Poručio je da: "Zbog ogromnog nezadovoljstva sopstvenim materijalnim statusom i položajem koji zauzimaju u društvu policijski službenici su se odlučili da uličnim protestom iskažu svoje stav i zatraže poštovanje ove teške  i izuzetno opasne profesije".

 - Nezavisni sindikat policije poziva sve  služenike Uprave policije i Ministarstva unutrašjih poslova, bez obzira da li su naši članovi ili nisu, da nam se pridruže na protestu  ispred Vlade Crne Gore  20.10.2022god. u  10,30 časova Budimo jedinstveni i prenesimo poruku da i naše porodice zaslužuju normalan život,da smo i mi građani ove države. Očekujemo i tražimo da nas tokom protesta na razgovor primi premijer Crne Gore gospodin Abazović koji je na proslavi Dana policije rekao da položaj policijskih službenika mora da bude bolji i da će Vlada raditi na tome. Javno izgovorena riječ obavezuje, gospodin Abazović je vrlo  ozbiljan čovjek i mi očekujemo da to obećanje bude ispunjeno- navodi u saopštenju.   

Kako je istakao, "odnos koji prelazi u otvoreno ponižavanje pripadnika policije pod hitno  mora da  prestane. Najviši činovici ove države konačno moraju da shvate  da  su samo to, činovnici koji ovom narodu moraju da obezbijede život dostojan čovjeka. Mi drugo i  ne tražimo".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:15