Filip Adžić / - FOTO: VLADA
02/10/2023 u 18:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Adžić: Uniforma je sinonim za čast, MUP lišen uticaja klanova

Nema većeg ponosa nego biti na čelu MUP-a, istakao je ministar

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) na Trgu nezavisnosti u Podgorici, svečano je obilježilo 2. oktobar - Dana unutrašnjih poslova.

Ministar Filip Adžić kazao je da je uniforma sinonim za čast, dosljednost, dostojanstvo i hrabrost.

- Nije bilo lako biti dostojanstven kada su vam plate bile male i kada su MUP finanansirale određene organizovane kriminalne grupe. MUP smo lišili uticaja svih organizovanih kriminalnih grupa. eško je riječima opisati osjećaj ponosa kada stojite ispred ljudi koji su spremni da svojim životima brinu o bezebjednosti građana i države. Nema većeg ponosa nego biti na čelu MUP-a- istakao je ministar.

Adžić ističe da su uz političku podršku Vlade Crne Gore udarili na sve organizovane kriminalne grupe, pa i na one koje slove za najorganizovanije u Evropi.

- aj put se mora nastaviti, a danas imamo minimu 200 članova OKG manje na ulicama nego što je to bio slučaj prije dvije ili tri godine- saopštio je ministar.

Na svečanosti će biti uručene nagrade za izuzetan doprinos službenicima tog Vladinog resora. Nakon svečanog dijela biće održan tehničko-taktički zbor na kojem će biti predstavljeni materijalni kapaciteti MUP-a.

Zbog svečanosti više ulica u centru Podgorici je od 16 časova zatvoreno za saobraćaj. Planirano je da do 21 sat, za saobraćaj budu zatvorene ulice Slobode, Novaka Miloševa, Miljana Vukova, Vučedolska, Bokeška i Balšićeva ulica, kao i Karađorđeva i ulica Vuka Karadžića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:14