Јокић / Фото: Епархија будимљанско-никшићка
01/09/2021 u 23:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свештеник из Никшића апелује: Нипошто не идите на Цетиње

Славље у Подгорици поводом дочека нашег патријарха Порфирија биће наше главно сабиралиште, поручио је Јокић

Архијерејски намјесник из Никшића Слободан Јокић упутио је поруку свима, а нарочито људима Цркве, да треба да слушају благослов митрополита Јоаникија, те да на дан устоличења у Цетињском манастиру, нипошто не иду на Цетиње.

Како је казао, тада треба да буду у својим апрохијским црквама са свештенством и да тог дана допринесу да чин устоличења прође "онако како Бог заповиједа".

Он је истакао да ће славље у Подгорици 4. септембра поводом дочека патријарха Порфирија бити главно сабиралиште. 

- Долазак српског Патријарха у Црну Гору је за све нас, заиста, веома битан догађај који свједочи о јединству наше Цркве, који свједочи о томе да je континуитет, који Црква у Црној Гори има непрекидан од Светог Саве до данас. Долазак српског Патријарха, онога који стоји на челу наше Цркве као наследник Светог Саве, првог Архиепископа српског, је велики благослов за цијели вјерни народ, за нас свештенство и монаштво, а још је љепши и пунији кад знамо који је повод, и устоличење нашег Митрополита Јоаникија- поручио је он. 

Он је казао да ће за Никшићане који желе да иду на дочек патријарха Порфирија у Подгорици бити организован превоз аутобусима.

Аутобуси ће са Трга Шака Петровића у суботу 4. септембра, кренути у 16 сати, а сви заинтересовани могу се пријавити на број телефона Саборне цркве Светог Василија Острошког: 040/ 214 – 820 или да лично дођу у Храм и упишу се на списак. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:19