foto: Svetosavska / - FOTO: SVETOSAVSKA
12/09/2022 u 15:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Svetosavska: Prikupljeno oko 2.000 potpisa za preimenovanje OŠ ”Vladimir Nazor” u ”Mitropolit Amfilohije”

Oni će, kako najavljuju, nastaviti sa akcijama prikupljanja potpisa kojima će realizovati i jednu i drugu časnu namjeru

Svetosavska je do sada prikupila 2.000 potpisa podrške građana Podgorice za preimenovanje Osnovne škole ”Vladimir Nazor”, u Maslinama, u ”Mitropolit Amfilohije”, saopšteno je iz ove partije.

- Odziv slobodnih ljudi u glavnom gradu Crne Gore, povodom ove narodne inicijative, koju Svetosavska institucionalno kanališe, potvrda je da je sazrelo vrijeme da nove vlasti, koje su se te pozicije dokopale zahvaljujući blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju, reaguju i procesuiraju opšti narodni zahtjev, navode oni,

Kako ističu, brojne javne ličnosti potpisale su ovu, kao i inicijativu za ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji.

- Spiskove potpisnika objavićemo narednih dana kako bismo dali podstrek svima koji do sada nisu podržali rezoluciju i peticiju, a imaju etičku obavezu, da to i učine. Tokom vikenda, potpise za Osnovnu školu sa mitropolitovim imenom i ukidanje sankcija RF, dao je, sa suprugom, i prof. dr Savo Laušević, univerzitetski profesor i čovjek svestranog doprinosa srpskoj ideji i uspostavljanju višepartijskog sistema u Crnoj Gori. Uvijek na strani naroda i Srpske pravoslavne crkve, dodaju iz Svetosavske.

Oni će, kako najavljuju, nastaviti sa akcijama prikupljanja potpisa kojima će realizovati i jednu i drugu časnu namjeru.

- Istorija Crne Gore, do ove generacije, nije zabilježila državnički ili diplomatski postupak, u nekoj epohi, koji bi bio u sukobu sa ruskim interesima. Zato, našom inicijativom pomjeramo Crnu Goru na pravu stranu istorije, jer svako zrelo društvo uvijek slavi saveznike, oslobodioce i istorijske ličnosti koje su porazile totalitarizam. Nije bilo davno – baš na način na koji je mitropolit Amfilohije porazio komunizam i odbranio svetinje, zaključuju iz Svetosavske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:22