/ ФОТО: Срђа Бољевић
06/12/2021 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Терзић: Више од 90 одсто преминулих били невакцинисани

Према његовим ријечима, око 40 одсто пацијената који су били на респиратору спонтано се опоравило у посљедњем таласу

Више од 90 одсто особа које су преминуле од посљедица корона вируса у посљедњем таласу епидемије нијесу биле вакцинисине и то је податак који треба да забрине све грађане, казао је медицински директор Клиничког центра Црне Горе, Зоран Терзић.

- Не могу да схватим да послије оволико медијске кампање, чињеничних података, статистике, која је релевантна и даље треба да објашњавамо да ли се треба вакцинисати или не- казао је Терзић у Јутарњем програму ТВЦГ.

Он је навео да се од укупног броја заражених 98,55 одсто опоравило. Према његовим ријечима, "Црна Гора није била најбоља држава за лијечење пацијената, испред ње су државе као што су Шведска, Словенија".

- Али смо били испред САД-а, Хрватске, Нјемачке, које, морамо признати да су и развијеније и богатије земље и које имају здравствени систем на много већем нивоу, а ми смо са лијечењем и са статистичким подацима били бољи од њих- навео је Терзић.

Заштита од оболијевања од корона вируса након двије дозе вакцине, у Црној Гори износила је, како наводи, 93,38 одсто.

- Тај податак не можемо да ниподаштавамо- поручио је Терзић и додао да је други талас са Делта сојем био много агресивнији, преноси портал РТЦГ. Према његовим ријечима, око 40 одсто пацијената који су били на респиратору спонтано се опоравило у посљедњем таласу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 05:03