Univerzitet Crne Gore / - SRDJAN BOLJEVIC
10/02/2023 u 17:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Traže da se na Univerzitetu otvori program iz oblasti hemije

Uočeno je da postoje određeni problemi u nastavi hemije koji se prije svega odnose na pokrivenost kadrom sa odgovarajućim stručnim kvalifikacijama, navode iz Ministarstva

Ministar prosvjete Miomir Vojinović uputio je danas rektoru Univerziteta Crne Gore Vladimiru Božoviću predlog da se od ove studijske godine na Univerzitetu otvori program iz oblasti hemije.

- Naime, praveći sveobuhvatnu analizu stanja u osnovnom i srednjem obrazovanju, uočeno je da postoje određeni problemi u nastavi hemije koji se prije svega odnose na pokrivenost kadrom sa odgovarajućim stručnim kvalifikacijama. Ova činjenica dolazi posebno do izražaja u korelaciji sa tim da, za razliku od ostalih prirodnih nauka, ne postoji adekvatan obrazovni profil za nastavnike i profesore hemije na Univerzitetu Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Posledice ovog nedostatka, kako dodaju, izvjesno trpi i sam Univerzitet jer je primijećeno da se na prijemnim ispitima za pojedine studijske programe prijavljuju učenici sa neodgovarajućim nivoom znanja iz hemije.

- Iz tih razloga stvorili su se uslovi da Univerzitet Crne Gore razmotri mogućnost za akreditaciju nekog programa koji bi mogao da pomogne u rješavanju već hroničnog problema nedostatka kadra u oblasti hemije, zaključuju iz Vojinovićevog resora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:01