protest, popis / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
15/10/2023 u 17:38 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Treći dan blokade na Bogetićima: "Sledeća stanica Podgorica"

Boris Lalović iz Crnogorske konzervativne partije je istakao da ce objaviti mjesto, vrijeme i datum narednih protesta u Podgorici, a koliko ce protesti trajati zavisi od odluka vlasti vezanih za protest.

Okupljanje na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u mjestu Bogetići je završeno u 18 sati, a organizatori su poručili da će naredni protesti zbog popisa biti u Podgorici.

Blokada puta trajala je od 15 do 18 sati.

Ovo je treći dan okupljanja koje organizuju Crnogorska konzervativna partija i NVO „Perjanici“ Nikšić zbog predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, za koji, kako navode, neće dozvoliti da se realizuje pod političkim uticajima.

Boris Lalović iz Crnogorske konzervativne partije zahvalio se svima na podršci i istakao da je ovo samo početak i da im je sledeća stanica Podgorica.

image

foto: Željko Šapurić

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Zahvaljujemo se patrijarhu srbijanske crkve na njegovim riječima da su svi Srbi nastali u Crnoj Gori. To je jos jedan od dokaza zašto je ovaj popis namješten da se potre sve crnogorsko. Interesantno je da su prvo svi Srbi bili sa Ohrida, pa sa Kosova, a sad su i iz Crne Gore. Izgleda da niko nikada nije živio u Srbiji - kazao je Lalović.

On je dodao da su iz partije donijeli odluku da za sada zamrznu partijske interese zbog opsteg dobra dokle god traju protesti i da će zajedno sa Perjanicima, Crnogorskim domom i ostalim organizacijama i građanima koji im se pridruže nastaviti proteste po nazivom "Śednik".

image

Lalović, CKP

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Popis je samo jedan od problema koji prijeti našem narodu i domovini, tako da se ova vlast i buduća mora navići na naše prisistvo. Dok je napada na crnogorstvo, biće i Śednika - dodao je Lalovic.

On je istakao da ce objaviti mjesto, vrijeme i datum narednih protesta u Podgorici, a koliko ce protesti trajati zavisi od odluka vlasti vezanih za protest.

Saobraćaj je na ovoj dionici puta bio je potpuno obustavljen za sva motorna vozila, dok se putnička motorna vozila i teretna motorna vozila 7,5 tona preusmjeravaju lokalnim putem Nikšić-Carev most-Bogetici Danilovgrad. Iz Uprave policije su ranije naglasili da će shodno odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima policijski službenici snimati ovo javno okupljanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 16:30