/ - DAN
08/06/2023 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Tri pitanja za..." Vasilija Laloševića

Ispravili smo i nepravde, jer pet saveza nije dobilo ni centa u prošloj raspodjeli, Crnogorski olimpijski komitet je bio poniožen, pa je dobio samo 200.000 eura. Mi smo ispravili te nepravde, naveo je ministar sporta

Mi smo ove godine podijelili na nacionalnom konkursu 4,6 miliona eura, što je rekordan iznos, koji nikada do sada nije podijeljen nacionalnim sportskim savezima, kazao je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

- Iz budžeta smo očekivali možda malo više, ali smo napravili unutrašnju transformaciju sa pozicije na poziciju, uz veliku pomoć i premijra i ministra finansija Aleksandra Damjanovića. Dakle rekordni iznos za nacionalne sportske saveze. Ispravili smo i nepravde, jer pet saveza nije dobilo ni centa u prošloj raspodjeli, Crnogorski olimpijski komitet je bio poniožen, pa je dobio samo 200.000 eura. Mi smo ispravili te nepravde, naveo je on.

 

 

Kaže da je drugi korak ka stabilizaciji bio izgradnja administrativnih procesa koji vode ka novom Zakonu o sportu, koji će ovih dana biti upućen Vladi.

- Tokom 2022. i početkom 2023. godine umjesto roditelja finansirali smo takozvani dječiji sport - to je ono kada 70 odsto članarina za djecu koja treniraju u raznim sportskim klubovima plaća Ministarstvo sporta, naveo je on.

Kako je dodao, napravili su okvir za instaliranje Agecije za antidoping, a i uradili su mnogo po pitanju infrastrukture - 26 malih sportskih projekata, uključujući teretane i sportske terene za košarku, odbojku, rukomet.

- Hoćemo da stignemo do svakog grada sa tim projektom, da napravimo jednu priču da država favorizuje male te terene, gdje će se rađati istaknuti sportisti, dodao je on.

Svaka evropska, olimpijska ili svjetska medalja, dodaje Lalošević, dobija adekvatnu nagradu od društva. 

Istakao je da su na kraju 2022. godine imali nula dugovanja, svako je isplaćen i svako je nagrađen.

- Ja mislim da je to recept kako treba da se radi, naveo je Lalošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:47