/ foto ilustracija
15/11/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Туристичка инспекција: Појачана контролa у локалима у сјеверним општинам

Иначе, сходно закону казне за физичка лица која пуше у затвореном простору су од 30 до 1.000, а за угоститељске објекте од 500 до 20.000 еура

Управе за инспекцијске послове саопштила је да ће, с обзиром на пријаве које пристижу Туристичкој инспекцији последњих дана које се тичу недозвољене конзумације дуванских производа у затвореном простору угоститељских објеката, и то нарочито на сјеверу земље, интезивирати контроле.

- Иначе, ове контроле Туристичка инспекција обавља у склопу редовног надзора по плану рада, па је протеклог мјесеца извршено 344 контроле по ооснову Закона о ограничавању употребе дуванских производа. Том приликом утврђено је 43 неправилности, издато 58 прекршајних налога у вриједности од 16.950 еура, а поднијето је и 9 захтјева за покретање пркршајног поступка за оне случајеве у којима се у већем обиму крше мјере, па се од суда захтјева изрицање виших износа казне- наводе у саопштењу.

Иначе, сходно поменутом закону казне за физичка лица која пуше у затвореном простору су од 30 до 1.000, а за угоститељске објекте знатно ригорозније од 500 до 20.000 еура.

- Приликом изрицања новчаних казни власници се најчешће правдају тиме да користе терасу за пушење, не водећи при том рачуна да ли је тераса отвореног или затвореног типа.Зато напомињемо угоститеље да ћемо у наредним данима организовати акцијске контроле на сјеверу, како бисмо постигли већи степен поштовања ове одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 00:18