Илустрација / - NIKOLA SAVELJIC
07/11/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристичка инспекциjа у Подгорици запечатила jедну дискотеку, jедан обjекат испразнила

Због непосjедовања jедног од услова из националне дигиталне ковид потврде као и због присуства већег броjа људи за столом од четворо, Туристичка инспекциjа jе подниjела три кривичне приjаве.

Током петка и суботе вече Туристичка инспекциjа спроводила jе поjачани надзор на подручjу општине Подгорица уз подршку припадника Управе полициjе у циљу контроле спровођења епидемиолошких мjера у угоститељским обjектима, саопштено је из пи-ар служба Управе за инспекциjске послове.

- Том  приликом инспекциjа је контролисала 56 угоститељска обjекта, при чему jе утврђено шест неправилности. Због непосjедовања jедног од услова из националне дигиталне ковид потврде као и због присуства већег броjа људи за столом од четворо, колико jе прописано важећим епидемиолошким мjерама, Туристичка инспекциjа jе подниjела три кривичне приjаве - наводе у саопштењу.

Ова инспекциjа jе због неношења заштитних маски од стране запосленог особља три захтjева за покретање прекршаjног поступка.

- Поред подношења кривичних приjава jедан угоститељски обjекат - дискотека је испражњен због већег кршења мjера. Други угоститељски обjекат запечаћен је од стране инспекциjе, будући да jе субjекат више пута понављао исте прекршаjе коjи се тичу епидемиолошких мjера - наводи из инспекције.

Туристичка инспекциjа ће у наредном периоду наставити са контролама угоститељских обjеката, а када jе риjеч о ковид потврдама подсjећају све угостистеље да мораjу обезбиjедити jедно лице коjе ће контролисати спровођење мjера у локалу, те да запослени мораjу имати ковид потврду исто тако као и њихови гости.

Туристичка инспекциjа позива грађане да све неправилности приjаве на бесплатни броj кол центра Управе за инспекциjске послове 080 555  555.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 05:37