FOTO: Tužilaštvo RS / - BELIVUK I MILJKOVIć
16/05/2023 u 10:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilački savjet o Belivuku i Miljkoviću: Uočljivi problemi u funkcionisanju nadležnih

Dodaju da ovom konstatacijom ne prejudicira se na bilo koji način odluka u predmetu formiranom povodom predloga ministra pravde za razrješenje Lepe Medenice

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Tatjana Begović, između ostalog, analizirana je situacija povodom međusobne komunikacije državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u vezi sa postupanjem u predmetu formiranom povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru dvojici bezbjednosno interesantnih lica (V.B. i M.M.).

-Na sjednici je konstatovano da su uočljivi određeni problemi u funkcionisanju unutar tužilačke organizacije, te je potrebno da svi nadležni u tužilačkoj organizaciji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se postiglo: dosljedno i unifikovano poštovanje principa nezavisnosti tužilaca u postupanju; adekvatna primjena obaveznih uputstava za rad; dosljedno i unifikovano poštovanje pravila o dodjeljivanju predmeta u rad- navode na sajtu Tužilačkog savjeta.

Dodaju da ovom konstatacijom ne prejudicira se na bilo koji način odluka u predmetu formiranom povodom predloga ministra pravde za razrješenje Lepe Medenice, rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, a koji predmet je u radu kod zamjenice Disciplinske tužiteljke.

-Članove Savjeta sa rezultatima rada i izazovima u radu upoznali su Sanja Golubović, rukovoditeljka Osnovnog državnog tuzžilaštva u Pljevljima i Aldin Kalač, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama.Na sjednici je razmotren Izvještaj o radu Komisije za Etički kodeks državnih tužilaca za 2022. godinu, kao i Izvještaj Tužilačkog savjeta o radu po pritužbama za period 1.jul-31.decembar 2022.godine. Takođe, razmotreno je 8 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, od kojih je jedna osnovana- navode iz Tužilačkog savjeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:03