/ DRITAN ABAZOVIC - LAZAR RUZIC (arhiva)
05/02/2022 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилачки савјет реаговао на изјаву Абазовића

Тужилачки савјет је, уз изузеће једног члана, једногласно одредио именовану за вршитељку дужности ВДТ-а, наводе они

Поводом изјаве потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића, да је Тужилачки савјет једногласно изабрао Мају Јовановић за в.д. ВДТ-а, из Тужилачког савјета обратили су се реаговањем.

Саопштење преносимо интегрално:

Поводом изјаве потпредсједника Владе Црне Горе, Дритана Абазовића, да је Тужилачки савјет једногласно изабрао Мају Јовановић за в.д. ВДТ-а, ради обавјештења јавности  појашњавамо сљедеће:

У поступку одређивања в.д. ВДТ-а, спроведено је гласање о заинтересованим лицима пријављеним на позив за обављање дужности вршиоца дужности врховног државног тужиоца, којом приликом је за Александра Ковачевића, шест чланова Тужилачког савјета (из реда угледних правника и представник МИнистарства правде) било уздржано, док су чланови Тужилачког савјета из реда државних тужилаца били против овог кандидата.

За Дражена Бурића, шест чланова Тужилачког савјета (из реда угледних правника и представник МИнистарства правде) је било против, док су чланови Тужилачког савјета из реда државних тужилаца гласали за овог кандидата.

Како је већином гласова чланова  Тужилачког савјета (из реда угледних правника и представник Министарства правде), престала функција вршиоцу дужности ВДТ-а, Дражену Бурићу, руководећи се тиме да Државно тужилаштво не може да остане без вршиоца дужности ВДТ-а, а имајући у виду предлог члана Тужилачког савјета Синише Газиводе, да се државна тужитељка Маја Јовановић одреди за в.д. ВДТ-а, Тужилачки савјет је, уз изузеће једног члана, једногласно одредио именовану за вршитељку дужности ВДТ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:26