/ Тужилачки савјет
23/06/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилачки савјет: Све одлуке донијете у складу са законом

Интерни и јавни огласи за избор државних тужилаца донијети су у складу са измијењеним Планом слободних тужилачких мјеста и одредбом

Тужилачки савјет је саопштио да је у најави треће ванредне сједнице Тужилачког савјета, која је заказана за 18. јун, садржан линк са дневним редом, у којем је под тачком три предвиђено доношење одлуке о оглашавању слободних тужилачких мјеста на основу интерног и јавног огласа.

- Имајући у виду да је ова сједница, а у вези расправљања под тачкама 3 и 4, одложена за 22. јун 2021.године, у наставку сједнице је у оквиру тачке три расправљано о свим слободним позицијама државних тужилаца у државнотужилачкој организацији, па и о позицији Врховног државног тужиоца, у складу са одредбама измијењеног Закона о Дражавном тужилаштву- саопштено је из Тужилачког савјета.

Овом приликом посебно је, како су навели, цијењено обавјештење Одбора за политички систем, правосуђе и управу Скупштине Црне Горе о обустави поступка избора Врховног државног тужиоца по сили закона, сходно члану 184 е Закона о Државном тужилаштву.

- Па је Тужилачки савјет донио одлуку о упућивању јавног позива за избор Врховног државног тужиоца. Интерни и јавни огласи за избор државних тужилаца донијети су у складу са измијењеним Планом слободних тужилачких мјеста и одредбом члана 184 Закона о Државном тужилаштву, којим је прописано да Тужилачки савјет наставља са радом до истека мандата- појашњено је из Савјета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:13