забрана пушења у затвореном / - Илустрација
14/02/2022 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акциjа „Дуван“: Инспекциjе издале 61 прекршаjни налог због пушења у затвореном

Инспектори туристичке инспекциjе у претходна 4 дана контолисали су укупно 177 обjеката, у 33 обjекта констатоване су неправилности, казали су из Управе за инспекцијске послове

У складу са предвиђеним планом и програмом Управа за инспекциjске послове предузела jе додатне мjере и координисане активности када jе у питању контрола конзумациjе дуванскх производа у угоститељским обjектима и радним просторима, саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

Како су навели, у периоду од 9. до 12. фебруара 2022. године туристичка и здравствено-санитарна инспекциjа вршиле су интезивне контроле важећег Закона о ограничавању употребе дуванских производа у свим општинама широм Црне Горе.

- Сходно томе, инспектори туристичке инспекциjе у претходна 4 дана контолисали су укупно 177 обjеката, у 33 обjекта констатоване су неправилности, усљед чега jе издато 45 прекршаjних налога у износу од 12.500,00 еура.  У овом периоду надлежном суду подниjета су 3 захтjева од стране туристичке инспекциjе за покретање прекршаjног поступка, при чему су такође дониjета 2 рjешења о забрани рада угоститељских обjеката и 2 рjешења о забрани рада угоститељских обjеката печаћењем. У истоj акциjи здравствено-санитарна инспекциjа jе обишла укупно 141 обjекат (органи локалне самоуправе, привредна друштва чиjи jе оснивач општина или држава, jавне образовне установе, судови, Домови здравља, приватне здравствене установе, Тужилаштво) при чему су инспектори издали укупно 16 прекршаjних налога у износу од 1.700,00 еура - истакли су из Управе за инспекцијске послове. 

Закључују да акциjама овог типа Управа за инспекциjске послове жели да стави до знања свим привредним субjектима да поштовање Закона о ограничавању употребе дуванских производа нема алтернативу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:39