/ Фото: ISTOCKPHOTO
18/07/2021 u 19:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У будванском плажном бару шеф викао на раднике јер су отишли да ручају

Притужба евидентирана у оквиру кампање "Буди одговоран"

У оквиру кампање "Буди одговоран" ове седмице је евидентирано 76 притужби, а једна је посебно занимљива- у плажном бару Моет у Будви шеф ресторана је викао на раднике јер су након девет сати рада отишли да ручају!

Остале притужбе су се углавном односиле на неиздавање фискалних рачуна, али и на рад у вријеме државног празника, преноси Мина бизнис. 

На основу евидентираних пријава, ове седмице није изречена ниједна новчана казна.

Највећи број притужби односио се на неиздавање фискалних рачуна и то у кафићу Каза у Игалу, кафићу Грифоне, Тераси М и плажном бару Пеоплес у Херцег Новом, дисконту сточне хране „Баћовић“, неименованој продавници, ресторану Старевина, кафићу Перла, трговини Бим и ауто-сервису Октопод у Никшићу, Ало таксију и кафе бару Потоци у Подгорици.

Неиздавање фискалних рачуна пријављено је и у коноби Акустик у Kотору, Хевен компанију и ресторану Моира Пеја у Улцињу, Ел Мунду, Барбоонбару, грил башти Парма и паркингу у Будви, ресторану Цвијо, Kраљевској плажи, фризерском салону Цака, цвјећари којој није наведен назив и цвјећари Kактус у Бару, пекарама Сунце у Радановићима и Европа у Доњем Штоју, Бајла бару у Пљевљима, кантини Ђечјег одмаралишта на Веруши, ресторану "Мали рај" на Жабљаку и продавници мобилних телефона и опреме Ади у Бијелом Пољу.

Грађани су се жалили да се у печењари Kод Јара, коноби Амбасада, апартманима Kатић и Маxи Kатић и ресторану Палма у Херцег Новом не издају фискални рачуни, али и да ти објекти не испуњавају неопходне хигијенске услове и не пријављују раднике.

На Дан државности Црне Горе, који се обиљежава 13. јула, радили су ЕТЦ и бивша фабрика „Шпиро Дацић“ у Бијелом Пољу, паркинг сервис у Херцег Новом, Ремид Вис у Подгорици и Kлико Компани, М-Цомерц и Цапитал центар у Улцињу.

Евидентиране су и пријаве да плаже Пецка у Тивту, плажа у Kумбору и Жаба у Херцег Новом нијесу оставиле простор за купаче, без плажног мобилијара, док су грађани Kотора тражили да се понта у том граду, ограђена ниском оградом, ослободи за купање.

Евидентиране су и пријаве да Никки беацх у Тивту ради без дозволе, као и да приступ плажи хотела Иберостар у Херцег Новом није дозвољен.

Грађани су се жалили и на нелегалну продају бродских аранжмана и аутобуских карата, пружање услуга шминкања, продају производа на путу до Црног језера на Жабљаку, рад пржионице кафе у Рожајама, нехигијенске услове у барском Најс вајсу, конкретно на смеће и гласну музику, кршење епидемиолошких мјера у дискотеци Омниа у Будви и забрану паркирања код Лазарета у Мељинама.

Евидентиране су и притужбе да запослени у ресторану Барка и хотелу Сато у Бару нијесу осигурани, радници барског хотела Јужно море немају право на слободан дан, док је власник кафића С&М у Херцег Новом поставио столове и сунцобране на заједнички пролаз за улазак у зграду.

Грађани су се жалили и да власници чамаца, који у Петровцу возе туристе у обилазак острва, раде на црно и не издају рачуне, а плажни бар Ла Бамба у Херцег Новом пушта дупло гласнију музику од дозвољене.

Етно село Свети Георгије на Цетињу, према евидентираним притужбама, не пријављује госте иако му је наплаћена боравишна такса, у продавници Идеа у Подгорици урачунавају амбалажу у цијену производа, а у ХДЛ Лаковић у Будви продају производе чији састав није написан на црногорском језику.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:10