/ -Printscreen
12/05/2023 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Crnoj Gori formiran prvi Odbor za primjenu vještačke inteligencije i drugih naprednih tehnologija

Za predsjednika Odbora za primjenu vještačke inteligencije i drugih naprednih tehnologija imenovan je osnivač Five Group, Ivan Šoć

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) formirala je prvi Odbor za primjenu vještačke inteligencije i drugih naprednih tehnologija.

- Polazeći od toga da vještačka inteligencija (AI) i druge napredne tehnologije dobijaju na sve većem značaju, primjeni i uticaju na poslovanje, ali i druge društvene aspekte, Predsjedništvo AMM-a je donijelo odluku da formira prvi Odbor ove vrste u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Za predsjednika Odbora za primjenu vještačke inteligencije i drugih naprednih tehnologija imenovan je osnivač Five Group, Ivan Šoć.

Iz sastava postojećeg Odbora za digitalnu transformaciju, za članove novoosnovanog Odbora, imenovani su Dražen Raičković, Stevan Šandi i Filip Ivanović.

- Odbor će koordinirati aktivnosti na pripremi sastava, organizovanju konstitutivne sjednice, planu i programu rada, kao i saradnju sa Odborom za digitalnu transformaciju i drugim odborima AMM-a - dodaje se u saopštenju.

U posebnom fokusu će biti pitanje od značaja za poslovnu primjenu AI i drugih naprednih tehnologija, etička pitanja, kao i sigurnost, privatnost i zakonska regulativa u ovoj oblasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:12