Gunjić, Zindović i Bjelović / - KCCG
25/02/2023 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U KCCG uvedene nove hirurške metode liječenja želudačne kile i gojaznosti

Raduje nas što hirurzi Centra za digestivnu hirurgiju sa velikim entuzijazmom idu u korak sa velikim centrima u regionu i Evropi i što će nastaviti sa trendom dalje edukacije i usvajanju savremenih procedura, navode iz Kliničkog centra

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) uvedene su nove hirurške metode liječenja hijatus hernije (želudačne kile) i gojaznosti od kojih pati veliki broj ljudi.

- Kao standardne procedure uvedene su laparoskopska „Sleeve“ gastrektomija u liječenju gojaznosti i laparoskopske antirefluksne operacije kod bolesnika sa GERB-om i hiatus hernijama. Ove operacije uspješno izvode hirurzi Centra za digestivnu hirurgiju Hirurške klinike mr sc. dr Predrag Bajić i dr sc. med. Miljan Zindović zahvaljujući višegodišnjoj uspješnoj saradnji i edukaciji od strane eksperta u minimalno invazivnoj hirurgiji prof. dr Miloša Bjelovića i njegovog saradnika dr Dragana Gunjića iz Beograda, saopšteno je iz KCCG.

Bjelović je, kako dodaju, lider u oblasti minimalno invazivne hirurgije i konsultant u oblasti hirurgije gornjeg digestivnog trakta i hirurgije gojaznosti u nekoliko univerzitetskih i opštih bolnica u Srbiji i regionu, predsjednik je Udruženja endoskopskih hirurga Srbije, član Odbora za edukaciju Evropskog udruženja endoskopskih hirurga (EAES) i Odbora za komunikaciju Međunarodne federacije za hirurško liječenje gojaznosti (IFSO).

- Bajić je hirurg sa dugogodišnjim iskustvom koji se usavršavao za brojne minimalno invazivne procedure a dr Zindović, član EAES-a, je jedan od mlađe generacije hirurga sa velikim potencijalom u minimalno invazivnoj hirurgiji. On je prvi od crnogorskih hirurga samostalno izveo laparaskopsku “Sleeve” gastrektomiju (uklanjanje dijela želuca) u cilju liječenja gojaznih pacijenata koja je od sada uvedena kao standard u KCCG, navode iz ove zdravstvene ustanove.

kako ističu, ovo je najbolji dokaz da ljekari KCCG-a prate sva medicinska dostignuća i uspješno usvajaju i primjenjuju nove vještine i znanja a sve u cilju unaprjeđenja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga u našoj ustanovi čime doprinose boljem kvalitetu života naših.

- Raduje nas što hirurzi Centra za digestivnu hirurgiju sa velikim entuzijazmom idu u korak sa velikim centrima u regionu i Evropi i što će nastaviti sa trendom dalje edukacije i usvajanju savremenih procedura, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:51