/ - FOTO: KCCG
17/11/2022 u 14:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Kliničkom centru obilježen Svjetski dan prijevremeno rođene djece

U znak podrške prijevremeno rođenoj djeci, mališani su pustili u nebo ljubičaste balone

Danas je po prvi put u Crnoj Gori, prigodnom manifestacijom obilježen “17. novembar-Svjetski dan prijevremeno rođene djece, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Manifestacija je održana u organizaciji humanitarne organizacije “Ana Đoković” iz Nikšića i Centra za neonatologiju Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore, koja je jedina ustanova u državi koja zbrinjava ugroženu preterminsku novorođenčad.

-Na skupu su, pored osoblja Centra za neonatologiju bila prisutna i djeca predškolske ustanove Eko vrtić “Bambino” iz Podgorice, roditelji i djeca prijevremeno rođena, koja su nekad bila hospitalizovana u našem Centru- navodi se u saopštenju.

U znak podrške prijevremeno rođenoj djeci, mališani su pustili u nebo ljubičaste balone. Zgrada Skupštine Crne Gore će večeras, takođe, biti osvijetljena ljubičastim svijetlom.

Cilj ove manifestacije, koja se organizuje u skoro svim zemljama svijeta j, kako su naveli, da se podigne svijest u društvu o potrebama ove najvulnerabilnije populacije pacijenata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:14