Марко Брњада / - фото: Дан
02/10/2021 u 12:46 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У ловишту "Бар" сјутра почиње нова ловна сезона

Ловиште "БАР” се простире на 48.998 хектара површине

Нова ловна сезона у ловишту „Бар” биће отворена у недјељу, 3. октобра. На многобројним теренима дуж Мркојевића, Крајине и Црмнице, сјутра ће ловити око 400 ловаца.

- Овим путем желимо обавијестити излетнике, планинаре, извиђаче и љубитеље природе, да ће ловци бити присутни до краја ловне сезоне и по планинским превојима Созине, Сутормана, Лисиња и Румије, те предлажемо међусобно обавјештавање и сарадњу око планирања и организације, у циљу што бољег коришћења простора али и безбједности - истиче у допису медијима Марко Брњада, извршни директор Д.О.О „Ловство” .

Лов на дивље свиње ће, као и до сада, бити организован по групама, на унапријед одређеним локалитетима, о чему ће бити обавијештен и Центар безбједности Бар .

- Апелујемо на све грађане да чувају природу, не одлажу отпад и не пале ватру на ризичним мјестима за изазивање пожара или остављају упаљену ватру без надзора, апеловао је Брњада уочи почетка нове ловне сезоне.

Иначе, lовиште „БАР” се простире на 48.998 хектара површине. Границе ловишта су установљене територијом општине Бар, осим у дијелу гдје се граничи са НП „Скадарско језеро”. На сјеверу се граничи са општином Цетиње, на сјевероистоку са НП „Скадарско језеро”. На југоистоку са Албанијом, а на југу са општином Улцињ. На југозападу излази на обалу Јадранског мора, док се на сјеверозападу граничи са општином Будва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:22