/ - FOTO: MILAN SEKULOVIć /DAN
22/03/2024 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U nedelju marš mira i skup podrške "Crna Gora za Palestinu"

Pokret solidarnosti sa Palestinom 24.3.2024. 12 časova organizovaće marš mira i skup podrške koji će krenuti od kružnog toka ispred Izraelske Capital plaze a govornici skupa obratiće se ispred Skupštine Crne Gore nakon šetnje.

- Nakon 6 mjeseci izraelske agresije, ubijanja, izgladnjavanja, progona, otimanja zemlje, masovnog preseljenja i zatvaranja Palestinaca, izraelski zločini i genocid ne prestaju. Zajedno sa stotinama miliona ljudi u svijetu solidarišemo se sa Palestincima  i zahtijevamo  mir, najoštriju osudu izraelskih zločina i genocida, hitan prekid vatre, puštanje humanitarne pomoći u Gazu, okončanje vojne okupacije i ubijanje neduznih civila - navode u saopštenju.

Pokret solidarnosti sa Palestinom: Rezoluciјa o osudi izraelskih zločina u Palestini blokirana u skupštinskoј proceduri

Pozivaju i ostale poslanike i poslaničke klubove koji odbijaju da podrže Rezoluciju o osudi zločina Izraela u Palestini da ispune zahtjeve građana koji mjesecima iskazuju solidarnost sa Palestinom u svim gradovima u Crnoj Gori i osuđuju zločine Izraela nad palestinskim narodom.

- Šaljemo Vam fotografiju sa prošlog skupa podrške, najavni poster kratki najavni video kojeg možete skinuti na We transfer na linku ispod - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:05