Туристичка инспекција (Илустрација) / - РТЦГ
20/11/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Никшићу и Подгорици седам пријава због непоштовања мјера

Контролисано 60 угоститељских објеката

У петак вече инспекције Управе за инспекцијске послове уз подршку комуналне инспекције и Управе полиције, спровеле су акцијску контролу угоститељских објеката у Подгорици и Никшићу, када је обиђено укупно 60 угоститељских објеката објеката и утрврђено 11 неправилности.

Како наводе из Управе за инспекцијске послове, по питању контроле епидемиолошких мјера, у ова два града поднесено је седам кривичних пријава јер угоститељи нису обезбиједили лице које ће контролисати ковид потврде, па су гости били у локалу без ових потврда.

 - У Никшићу је поднијет један захтјев за покретање прекршајног поступка због непоштовања епидемиолошке мјере Министарства здравља а односи се на неношење маски од стране запослених у угоститељском објекту, као и на конзумацију дуванских производа у локалу - наводе они.

Такође у Никшићу, како додају, запечећан је један угоститељски објекат јер власник није посједовао  одобрење за обављање угоститељске дјелатности.

 - Због непосједовања одобрења за рад издате су и двије новчане казне у износу од 2.200 еура, а једна казна од 150 еура због конзумације дуванских производа у локалу . Напомињемо угоститеље да поштују епидемиолошке мјере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа, и подсјећамо да ћемо интезивну контролу угоститељских објеката спроводити и вечерас - упозоравају они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 13:01