foto: NPCG / - FOTO: NPCG
14/11/2021 u 17:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У НП Биоградска гора убијен јелен, надлежни траже починиоце

Екипе су од раних јутарњих часова на терену и раде на истрази

НП Биоградска гора у сарадњи са надлежним органима расветљава случај криволова убијеног јелена заштићене животињске врсте у реону овог заштићеног подручја. 

Тим поводом директорица НП Биоградска гора Марија Дуловић саопштила је да им је у НПЦГ примарни циљ заштита природе и њених екосистема којима смо бескомпромисно посвећени.

 - Желим да нагласим да сваки наш резултат и успијех у доброј намјери зависи од успостављања нивоа сарадње и узајамног повјерења са локалним и државним структурама, које су по природи посла задужене за очување природе.  Надамо се да ćе данашња акција надзорника Службе заштите НП Биоградска гора, шефа Службе, полиције Kолашин и Беране дати позитивне резултате и да ће особа која је починила кривично дјело, убиство застићене врсте јелена, сносити посљедице и одговарати за своје злодјело - нагласила је Диловић.

Како је истакла, екипе су од раних јутарњих часова на терену и раде на истрази.

 - Од самог сазнања о почињеном кривичном ђелу одмах смо обавијестили све релаватне институције. Оно што могу рећи јесте да су на лицу мјеста пронађена материјални докази: оружје и дио опреме.  Надамо се и дубоко вјерујемо да ће све институције које су укључене у ова дешавања дати све од себе да се открију починиоци овог дјела.  Све детаље истраге благовремено ће бити саопштене од стране надлежног инспектора из МУП-а - додала је.

Директорица ЈПНПЦГ Јелена Kљајевић је од самог старта упућена у дешавања и све предузете мјере Службе заштите НП Биоградска гора у циљу расвјетљавања овог злочина. 

Истиче да је поносна на надзорнике, Службу заштите и Управу НП Биоградска гора који су максимално посвећени свом послу и који се боре са овим видом криминала. Такође наглашава и да овакви вишедеценијски проблеми превазилазе капацитете Националног парка, те да у рјешавању истих се мора приступити систематски и у сарадњи са свим надлежним институцијама. 

Национални парк Биоградска гора апелује на све кориснике овог заштићеног подручја, посебно на чланове ловачких организација и друштава, да се са највећим степеном одговорности односе према његовим укупним вриједностима и допринесу очувању разноврсног и богатог животињског свијета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:31