/ - MRSS
01/10/2022 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izgradiće objekat za 52 korisnika u Domu starih u Risnu

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, a objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi

U Domu starih "Grabovac" u Risnu u planu je izgradnja novog objekta za smještaj 52 korisnika, na mjestu sadašnjeg „H“ paviljona, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović na svečanoj akademiji prilikom obilježavanja 75 godina rada ove ustanove. Ministarstvo će učestvovati u ukupnim troškovima izgradnje, a objekat će biti izgrađen po svim savremenim standardima kada je riječ o zbrinjavanju građana starije životne dobi.

Adrović je kazao da je posebno zahvalan osoblju koje je u vremenu pandemije korona virusa požrtvovano radilo u izuzetno teškim uslovima.

- Ovo je ustanova sa višedecenijskom tradicijom i primjer je dobre prakse brige o starima, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Kao resorni ministar potrudiću se da zaposleni u oblasti socijalne i dječje zaštite budu prepoznati od strane društva na adekvatan način, istakao je ministar.

Ministar je dodao da možemo biti ponosni na Dom starih "Grabovac" u Risnu iz više razloga, te da je dom prepoznat po najsavremnijim standardima u oblasti brige o starima.

Poželio je svima da nastave sa pružanjem kvalitetne usluge, upravi doma nastavak dobre prakse i tradicije, a zaposlenima uspješan rad.

- Korisnicima i zaposlenima u Domu starih "Grabovac" čestitam jubilej - 75 godina rada ustanove, a svim starijim osobama njihov praznik - Međunarodni dan starijih osoba, poručio je ministar Adrović.

JU Dom starih "Grabovac" u Risnu trenutno pruža smještaj za 265 korisnika o kojima brine 119 zaposlenih. Dugo vremena ovaj dom je bio jedina ustanova za zbrinjavanje i smještaj građana starije životne dobi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. novembar 2022 13:54