/ - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
22/03/2023 u 13:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U podgoričkoj Gimnaziji od naredne godine moguć program na romanskim jezicima

U fokusu je saradnja na nivou srednjoškolskog obrazovanja, kao i promocija francuskog jezika kao izbornog predmeta u osnovnim školama

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije sastali su se danas kako bi razmotrili brojne zajedničke aktivnosti koje partnerski sprovode u našoj državi.

Ministar Vojinović i ambasador Timonije izrazili su zadovoljstvo  saradnjom u oblasti obrazovanja .

U fokusu je saradnja na nivou srednjoškolskog obrazovanja, kao i promocija francuskog jezika kao izbornog predmeta u osnovnim školama.

Najznačajnija tema ovog susreta bila je formiranje odjeljenja u JU Gimnazija “Slobodan Škerović” u Podgorici, u kojem će se nastava iz određenih predmeta izvoditi na francuskom i italijanskom jeziku.

 Ministar Vojinović kazao je da se nada da bi nastava mogla početi već od naredne školske 2023/2024 godine, te da će Ministarstvo prosvjete uložiti maksimum napora kako bi se ovi planovi realizovali.

On je dodao da postoje realne mogućnosti da će srednjoškolci u podgoričkoj Gimnaziji već od naredne školske godine moći da pohađaju gimnazijski program na romanskim jezicima.

Takođe, u nekim objektima podgoričkih vrtića, kao pilot projekat, počeće nastava francuskog jezika za djecu predškolskog uzrasta.

 -U toku je mjesec Frankofonije kada organizujemo brojne aktivnosti u saradnji sa Ministarstvom prosvjete. Ovom prilikom bih se zahvalio Ministarstvu i za podršku u organizaciji brojnih događaja-kazao je ovom prilikom ambasador Timonije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:01