Odron / - к.м.
21/01/2023 u 08:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U prekidu saobraćaj na putu Rožaje - Berane

Iz AMSCG-a su naveli da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima zbog kiše i snijega kao i da je vidljivost mjestimično smanjena

Podgorica, (MINA) - Saobraćaj na magistralnom Rožaje – Berane u prekidu je za sve vrste vozila zbog odrona u mjestu Baza, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMCSG).

Iz AMSCG-a su kazali da je zbog odrona na regionalnom putu Kolašin-Mateševo na auto putu zabranjen saobraćaj za autobuse i teretni saobraćaj preko 3,5t.

Te kategorije vozila se upućuju na magistralni put Podgorica-Kolašin preko Platija.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi zbog snijega nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Djurdjevića Tara saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Iz AMSCG-a su naveli da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima zbog kiše i snijega kao i da je vidljivost mjestimično smanjena.

Oni su upozorili i na učestale odrone i vozačima savjetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Kako su podsjetili, od 15. novembra do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

„Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra“, naveli su iz AMSCG.

Kako su objasnili na auto putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje – Špiljani, zbog rekonstrukcije puta saobraća se naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije dijela magistralnog puta M-4 centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila. Saobraća se lokalnim putevima.

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, a moguća je i povremena obustava ne duža od 15 minuta, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat-Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 01:17