Ilustracija / Foto: LAZAR RUZIC/Dan
16/02/2024 u 10:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U ustanovama Doma zdravlja obavezno nošenje zaštitnih maski

Povećan je broj obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti koji su evidentirani u Crnoj Gori

U ustanovama Doma zdravlja Glavnog grada obavezno je nošenje zaštitnih maski, u cilju smanjenja rizika od širenja virusa među pacijentima i osobljem i očuvanja zdravstvene sigurnosti.

Iz Doma zdravlja su podsjetili da je povećan broj obolijevanja od akutnih respiratornih bolesti koji su evidentirani u Crnoj Gori.

Navodi se da važno da se koriste zaštitne zbog obolijevanja od Covid-19, porasta RSV infekcija, i pertusisa kao i povećanja rizika od transmisije respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama.

- Molimo sve građane da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje kako bismo zaštitili sebe i svoje najbliže, da budu posebno oprezni i da preduzmu odgovarajuće mjere predostrožnosti, navode u saopštenju Doma zdravlja.

Oni su apelovali na građane da se pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera i smjernica kako bi suzbili transmisiju ovih infekcija.

- Vaša odgovornost i solidarnost su ključni u borbi protiv širenja bolesti i zaštiti zdravlja zajednice. Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti da pruža pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima uprkos svakodnevnim izazovima, poručili su iz Doma zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:10