Granični prelaz Božaj, ilustracija / - Srdja Boljevic
08/04/2024 u 08:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UC: Švercovao se duvan, stomatološki materijal, odjeća, obuća, pala jedna krivična prijava

Prošle nedjelje službenici Uprave carina na graničnim prelazima Dračenovac i Božaj oduzeli robu vrijednu oko 13.000 eura

U istom periodu carinici su izdali sedam prekršajnih naloga i podnijeli jednu krivičnu prijavu nadležnom tužiocu zbog nedozvoljene trgovine.

Službenici Carinske ispostave Dračenovac su 1. i 3. aprila prilikom kontrole putničkih vozila na ulazu u Crnu Goru pronašli neprijavljenu robu, među kojom su bili odjeća, obuća, mobilni telefoni, itd, u vlasništvu dva fizička lica, čija je ukupna vrijednost iznosila 5.312 eura.

Kako seododaje, istog dana privremeno su oduzeli jedno putničko vozilo kojim je jedno lice pokušalo da napusti Crnu Goru sa isteklim inostranim registarskim oznakama (odjavljeno). Za počinjene prekršaje izdati su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 1.500 eura.

Službenici Uprave carina - Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja su na carinskom terminalu u Rožajama  su 4. aprila izvršili kontrolu teretnog motornog vozila kojim je upravljao A.M. (45) iz Rožaja, a koje je deklarisalo robu "voda" za uvoznika u Crnoj Gori.

- Kontrolom vozila u tovarnom prostoru, između paleta sa vodom, pronađena je neprijavljena roba, razni odjevni predmeti, ukupne vrijednosti 4.100 eura. Protiv vozača je u konsultaciji sa nadležnim tužiocem iz Rožaja podnesena krivična prijava za nedozvoljenu trgovinu - navode iz Uprave carina (UC).

Dana 5. aprila 2024. godine, službenici Carinske ispostave Božaj su u tri odvojena slučaja otkrili neprijavljenu robu, među kojom su bili duvan, stomatološki materijal i parfemi, ukupne vrijednosti 3,550 eura, dok je u jednom slučaju otkriven carinski prekršaj zbog propuštanja roka nosioca ATA karneta. U ovim slučajevima izrečene su prekršajne kazne u iznosu od 1.150 eura, saopštili su iz UC.

- Uprava Carina Crne Gore ostaje posvećena održavanju integriteta carinskog sistema i zaštiti interesa države, te će nastaviti sa sprovođenjem redovnih carinskih kontrola radi suzbijanja nelegalnih aktivnosti - poručuju iz Uprave carina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:02