Универзитет Црне Горе / - Ректорат
10/09/2021 u 18:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УЦГ: На докторским студијама 133 мјеста

Предсједница Управног одбора УЦГ Рајка Глушица казала је да су у тај број укључени и студенти на интердисциплинарном студијском програму "Одрживи развој који организује"

Управни одбор Универзитета Црне Горе (УЦГ) је, на предлог Сената, усвојио одлуку о броју студената, којом су предвиђена 133 мјеста за упис на докторске студије, саопштено је из УЦГ-а.

Они су додали да саставни дио одлуке чини и предлог Одбора за докторске студије.

Предсједница Управног одбора УЦГ Рајка Глушица казала је да су у тај број укључени и студенти на интердисциплинарном студијском програму "Одрживи развој који организује".

Ријеч је, како је појаснила, о програму Центра за докторске студије, у оквиру пројекта "Реформа докторских студија у Црној Гори и Албанији, примјер добре праксе - МАРДС".

Глушица је додала да је поступак акредитације тог програма завршен али да се чека лиценца Министарства просвјете, науке, културе и спорта (МПKС).

"Број мјеста програма је укључен у циљу планирања и реализовања уписних активности, наравно, под условом да се комплетна процедура заврши до расписивања конкурса за упис", казала је Глушица.

Из УЦГ-а су додали да је за Центар за докторске студије предвиђено 25 мјеста, док је на Природно-математичком и Електротехничком факултету предвиђено по 15 мјеста.

На Филолошком факултету ће бити мјеста за 14 докторанада, на Медицинском за 12, а докторске студије Факултета за спорт и физичко васпитање и Поморског факултета, моћи ће да похађа по десет докторанада.

Из УЦГ-а су казали да је на Биотехничком, Грађевинском, Машинском, Економском као и на Факултету за туризам и хотелијерство предвиђено по пет мјеста.

Наставу Металуршко-технолошког факултета моћи ће да похађа троје докторанада, а докторске студије Правног факултета један.

"Усвојени предлог је у складу са кадровским, просторним, материјалним и другим ресурсима јединица, исказаним интересовањем студената, бројем потенцијалних ментора, бројем студената прописаних лиценцом", појаснили су из УЦГ-а.

Они су додали да је предлог такође у складу са потребама тржишта рада и обезбијеђеним стандардима квалитета наставе, као и са бројем одобреним лиценцом МПKС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:02