Univerzitet Crne Gore / - SRDJAN BOLJEVIC
19/05/2024 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UCG: Osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar

Univerzitet Crne Gore ograđuje se od nastupa dr Aleksandra Stamatovića, docenta na Filozofskom fakultetu u emisiji “Neki to vole vruće” na TV Adria.

URA: Univerzitet Crne Gore da reaguje i kazni mizogini nastup profesora Stamatovića

Ovom prilikom najoštrije osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar. 

Univerzitet Crne Gore, kao najvažnija institucija obrazovanja u potpunosti je posvećen izgradnji tolerantnog i otvorenog društva u kom nema mjesta mizoginim i seksističkim istupima.

O politici i stavu koji ka senzibilnim pitanjima pozicije žene u našem društvu njeguje naš Univerzitet najbolje govori činjenica da je nedavno na Senatu i Upravnom odboru usvojen Elaborat Studija roda, koje planiramo da pokrenemo, kako bismo putem obrazovanja mijenjali društvo nabolje. 

Na Univerzitetu Crne Gore, posvećeni smo promociji jednakosti, poštovanja i dostojanstva svih zaposlenih i studenata, te smatramo da je neprihvatljivo da bilo koji član akademske zajednice svojim javnim nastupima krši te principe.

Univerzitet Crne Gore ostaje posvećen kontinuiranom radu na podizanju svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika diskriminacije i nejednakosti, te ćemo nastaviti s aktivnostima koje promovišu tolerantnost i evropske vrijednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 14:54