Ilustracija / UCG
06/03/2024 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UCG pripremio Studentski informator za narednu studijsku godinu

Univerzitet Crne Gore (UCG) pripremio je elektronski Studentski informator za kandidate za upis u narednoj studijskoj godini, kojim nastoje da informišu srednjoškolce o svim relevantnim aspektima studiranja.

Iz UCG-a su kazali da informator pruža detaljni uvid u sve studijske programe koje Univerzitet nudi kao sveobuhvatna visokoškolska institucija koja pokriva širok spektar naučnih i umjetničkih oblasti.

- Kroz sistem često postavljanih pitanja i odgovora, UCG nastoji informisati srednjoškolce o svim relevantnim aspektima studiranja u cilju olakšavanja procesa donošenja odluka o upisu, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, pitanja sežu od detalja o upisnoj proceduri, objašnjenja za prijemne ispite u organizacionim jedinicama koje ih sprovode, do informacija o prohodnosti škola za upis, sistemu rangiranja, zvanjima koja studenti mogu steći, kao i konkurentnosti na tržištu rada.

Dodaje se da Studentski informator obuhvata i informacije o svim studentskim servisima podrške koje pruža UCG.

- Ti servisi podržavaju razvoj studentskih potencijala kroz učešće u programima mobilnosti, programe razvoja preduzetničkog duha, planiranja karijere ili razvoja naučnoistraživačkog puta, kaže se u saopštenju.

Iz UCG-a su istakli da su sve te informacije dostupne na jednom mjestu, pružajući budućim studentima uvid u sve aspekte studentskog života na UCG-u.

Informator je pripremljen pod motom Luča budućnosti, a dostupan je na adresi https://www.ucg.ac.me/rektorat/stinfo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:57