удружење подстанара ”Мој дом” / - VECTORSTOCK.COM/19707674
16/02/2022 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење подстанара ЦГ - Мој дом: Црна Гора је држава социјалне неправде и социјалне неједнакости

Подстанари у Црноj Гори никада теже и неподношљивиjе ниjесу живjели, казали су из Удружења подстанара ЦГ - Мој дом

У сусрет Свjетском дану социjалне правде коjи се обиљежава 20.02.2022. године, Удружење Подстанара Црне Горе-Моj Дом поручило да је Црна Гора држава социјалне неправде и социјалне неједнакости. 

- Црна Гора jе постала политички заробљена државана штету своjих грађана. Држава Црна Гора jе држава политике и политичког малтретирања народа. Грађани Црне Горе трпе политичко иживљавање у наjгорем смислу. Црна Гора jе упркос прокламанованоj држави социjалне правде,све само не то - оцијенили су из Удружења подстанара Црне Горе - Мој дом.

У оквиру свог дјеловања они су казали да десетине хиљада подстанара у протеклим децениjама па и на данашњи дан немаjу заштиту своjе државе коjа jе по Уставу загарантована.

- Како год се национално осjећали,било коjе вjере били ,у малоj Црноj Гори, грађани су заборављени и незаштићени од своjе државе коjу нажалост воде овакве политичке елите. Никада Црна Гора ниjе била мање држава социjалне правде као што jе случаj у претходних пар година. Подстанари у Црноj Гори никада теже и неподношљивиjе ниjесу живjели. Свjедочимо паду ,чини се никада већем, животног стандарда. Свjедочимо неподношљиво великоj инфлациjи у само пар задњих мjесеци. Свjедочимо страховитом удару на животни стандард подстанарске популациjе коjа чини трећину Црне Горе. Свjедочимо огромном сиромаштву и малтене немогућем преживљавању испод минимумума људског достоjанства. Свjедочимо потпуном одсуству намjере државе да се позабави овим наjбитниjим и наjхитниjим питањем. Свjедочимо политичком лудилу, бесрамности, шизофрениjи коjе опет наjвише коштаjу грађане ове државе. А управо су добили подршку овог народа да се баве бољим животним стандардом грађана а не међусобним болесним наумима и међусобним препуцавањима а на штету грађана - поручили су из овог Удружења подстанара. 

Додају да наjегзистенциjалне теме сваког грађанина Црне Горе су стављене не у други већ у пети план. Срамотно и себично понашање "политичке елите", како кажу, мора нам служити на наук. Jедном за увиjек.

- Док се нормални грађани ове државе свакодневно боре за буквално преживљавање,наши политички "идоли" се бахате и троше наше паре. Сви у Црноj Гори,како год се изjашњавали,срби,црногорци,албанци...мораjу схватити коначно да смо заведени,преварени,изманипулисани. Како год себе доживљавали подjеднако сви лоше живимо. Очигледан jе jаз између "њих и њихове братиjе" и "нас". Данас можемо констатовати са хиљаду доказа:да jе црногорски народ искоришћен и понижен. Дан свjестске социjалне правде дочекуjемо у апсолутноj социjалноj неправди. Зато су сви грађани позвани да добро размисле коме и зашто поклањаjу своj глас на изборима. Математика по том питању jе jедноставна. Непрелазна оцjена, закључили су из Удружења подстанара Црне Горе - Мој дом. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:37