удружење подстанара ”Мој дом” / - VECTORSTOCK.COM/19707674
08/03/2022 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Удружење подстанара: Подстанари суочени са озбиљним проблемима због раста кирија и пада животног стандарда

Jош jедном апелуjемо на државу да се коначно кроз неки нови социjални програм побрине за ову социо/економски наjугрожениjу групу грађана у држави - поручују из Удружења подстанара

Оно што jе Удружење подстанара jош одавно наjављивало, велики броj подстанарских породица долази у ситуациjу да због све тежих економских прилика у земљи ниjе у прилици да измируjе своjе обавезе према станодавцима и из тог разлога добиjаjу отказе без финансиjске могућности да буквално у кратком временском року пронађу нови смjештаj, поручили су из Удружења подстанара. 

Они додају да се услед повећања циjена кириjа и уопште пада животног стандарда, многе подстанарске породице  суочаваjу са озбиљним проблемима.

- Jош jедном апелуjемо на државу да се коначно кроз неки нови социjални програм побрине за ову социо/економски наjугрожениjу групу грађана у држави. Овдjе се ради о породицама са дjецом, инвалидима рада, самохраним родитељима, пензионерима коjи са премалим примањима или уопште без примања не могу опстати без помоћи државе - казали су из Удружења подстанара.

Истичу да је краjње вриjеме да се политичари барем по овом питању уjедине и под хитно реагуjу да се понаjприjе заштите дjеца коjа живе у сиромаштви а онда и стариjи.

- Заиста jе потресно свакодневно свjедочити овим ситуациjама коjима ми у удружењу свjедочимо схвакодневно. Заиста jе невjероватно да оваj наjвећи социjални проблем у држави нико не жели решавати или бар за почетак узети у обзир и помоћи. Jош jедном апелуjемо на све доносиоце одлука у држави да се озбиљно посвете овом проблему jер они су ти коjи то jедино могу ако желе. Покажимо сви заjедно да смо држава социjалне правде а не држава политичких препуцавања због коjих овако озбиљна питања остаjу по страни. А тичу се реалног живота самих грађана Црне Горе - закључили су из Удружења подстанара. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 01:31