/ FOTO: ILUSTRACIJA
14/11/2021 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење подстанара: Због Маршаловог плана поскупиће кирије

Kао разлоге за поскупљења станодавци наводе све тежу платежну моћ, тврде из ове НВО

Из невладине организације Удружење подстанара тврде да преко 50 посто станодаваца у Црној Гори размишља о повећању кирија, док ће скоро 30 посто то сигурно урадити, уколико на сцену ступи најављивани Маршалов план. 

Ово Удружење тврди да је спровело анкету међу станодавцима, а да су као разлоге за скупље кирије навели свакодневна поскупљења и све тежу платежну моћ.

- Одавно покушавамо алармирати државне органе и одговоарајуће ресорно министарство на крајње немогућ положај и живот огромног броја подстанара. Одавно већ апелујемо на помоћ државе овој социо/економски најугроженијој групи грађана у Црној Гори.Заузврат не добијамо одговоре, а што је још и горе нема ни најаве неког плана који би овој групи грађана олакшао крајње неподношљив живот- тврде из Удружења. 

Додају да у излагањима министара Јакова Милатовића и Милојка Спајића, као и премијера Здравка Кривокапића нико није помињао грађане који неће имати бенефите од Маршаловог плана.

- Скоро сваки осми грађанин Црне Горе има подстанарски статус, а велики број њих је незапослен. Kако да им пружимо неопходну помоћ? Та и још много сличних питања чекају на одговоре који до сада нијесмо добили. Оно што је Удружење подстанара сасвим сигурно је то да подстанари у Црној Гори одавно немају достојанствен живот и прилику за бољим животом. Сада сигурно можемо рећи да ни са промјеном власти није дошло ни до промјене наших живота. Напротив. Веома су јасни сигнали да нову власт не занимају  грађани попут подстанара и осталих угрожених социо- економских група, а очекивали смо и надали се промјенама- истичу из Удружења. 

Напомињу да одавно упозоравају да социјална бомба у Црној Гори откуцава.

- Очигледно да још увијек не постоји реална конекција властодржаца са обичним грађанима ове државе иначе би то и њима било више него јасно. Оно што сигурно можемо устврђети јесте чињеница да ће бар подстанари знати да збију редове и да се одупру овој страховитој социјалној дискриминацији. Ми више немамо другог излаза. Ипак су грађани ти који држе све у својим рукама колико год то неко схватао или не- закључују у Удружењу подстанара. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 22:12