Родитељи траже гаранције за сигурност дјеце / - J&DJ, Удружење Родитељи
03/04/2022 u 11:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење Родитељи: Надлежни да гарантују безбједност дјеце у школама

Тражимо да представници надлежних институција недвосмислено и јасно стану пред родитеље и увјере их да ће свако дијете бити безбједно и да сјутра могу да их пошаљу у вртиће и школе без страха да ће их неко евакуисати

Удружење Родитељи захтијева од Владе и свих осталих државних ресора задужених за безбједност да се хитно обрате родитељима у Црној Гори и кажу им да ли је од загарантована безбједност њиховој дјеци у школама и вртићима од понедјељка.

- Тражимо да представници надлежних институција недвосмислено и јасно стану пред родитеље и грађане и увјере их, ако је тако, да ће свако дијете бити безбједно и да сјутра могу да их пошаљу у вртиће и школе без страха да ће их неко евакуисати или им рећи да не долазе у образовну установу јер постоји могућност да је у њој постављена бомба - наводи се у саопштењу Удружења Родитељи.

Након што су дјеца у Подгорици и Бијелом Пољу прије два дана евакуисана због дојаве о бомби, а дио њих није ни ишао у школу из предострожности, и даље се чека обраћање надлежних узнемираним родитељима од којих један дио размишља о бојкоту наставе све док се не задовоље безбједносни услови и неко им их буде гарантовао.

- Штуре поруке јавности у којима се говори о томе да овакве ситуације нијесу непознаница ни развијеним земљама, осим што нијесу увјерљиве јер се за њих није чуло, нијесу ни за утјеху никоме у Црној Гори, а најмање забринитим родитељима који су у страху за безбједност своје дјеце - наводе из удружења.

Сматрају да таква прича није конкретна, барем не сада када се неко усудио да пријети да ће дићи у ваздух школе у Црној Гори.

- Још једном позивамо надлежне да уложе максималне напоре да се истражи ко су они који пријете нашој дјеци, а затим да буду строго санкционисани, без обзира на то да ли су истините или лажне дојаве у питању - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:28