Uruženje roditelji - Nećemo da živimo u strahu / - URUžENJE RODITELJI - NEćEMO DA žIVIMO U STRAHU
07/03/2023 u 20:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udruženje Roditelji u subotu organizuje protest zbog nasilja: Nećemo da živimo u strahu

Okupljanjem, koje će početi u 11.55, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je izgleda postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti, navode iz NVO

Udruženje Roditelji organizovaće u subotu, 11.marta na Trgu nezavisnosti u Podgorici, protest sa kojeg će zatražiti od nadležnih da zaštite djecu u Crnoj Gori od nasilja i poruče im da neće da žive u strahu.

- Okupljanjem, koje će početi u 11.55, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je izgleda postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti čak i kada se ponavlja - navode iz NVO.

Kako su istakli, povod za okupljanje su posljednji događaji nasilja u kojima su žrtve maloljetnici ali i počinioci, a koji su samo pokazatelj nedovoljnog stepena bezbjednosti i sveoprisutnog nasilja među djecom i mladima.

- Nakon obraćanja organizatora i gostiju, okupljeni predstavnici Udruženja Roditelji i okupljeni građani prošetaće do zgrade Vlade gdje će ostaviti svoje zahtjeve, ali i pisma roditelja u kojima su, između ostalog, ukazivali na visok stepen nasilja u školama - ističu u Fejsbuk objavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:57